"Har sprungit min första trail-50k med 2000 höjdmeter" - Nicole
"Önskar att jag hade gått kursen tidigare" - Mirja
   
"Nu har jag alla verktyg som jag behöver" - Catherine
"Jag älskar planeringsverktyget!" - Linn
   
"Äntligen skadefri" - Andreas
"Kursen fick mig att förstå vad jag personligen behövde göra i min träning" - Kristen
   
"Lätt att följa med och förstå" - Amanda
"Jag älskar styrketräningsövningarna" - Nadine
"Informativt och inspirerande" - Catherine
"Kursen är så enkel att följa" - Philip
   
"PDF:erna är så användbara" - Silvia
"Motiverande!" - Chloe

Livslång löparframgång med dig själv som din egen coach.

Allt från träningsplanering och idrottsnutrition till skadeförebyggande åtgärder och motivationsnycklar.

Titta nu och upptäck hur The Run Far Formula kan hjälpa dig. 

Livslång löparframgång med dig själv som din egen coach.

Allt från träningsplanering och idrottsnutrition till skadeförebyggande åtgärder och motivationsnycklar.

Titta nu och upptäck hur The Run Far Formula kan hjälpa dig. 


Superbra kurs för dig som vill lära dig mer om hur du ska träna hållbart. Önskar bara jag hade gått den tidigare.

- Mirja


Vill du leverera på topp nästa gång du ska springa ett lopp? Kunna träna rätt på vägen dit, undvika att bli skadad och se till att du korsar mållinjen med ett leende?

Det är inte alltid så lätt. Men vi är här för att göra det lättare. Mycket lättare.

En heltäckande kurs som passar alla löpare

En heltäckande kurs som passar alla löpare! Väldigt sunda värderingar och förhållningssätt till löpning. Ett bra steg på vägen till en mer hållbar löpning på lång sikt. Kursen är pedadogisk och passar alla som vill ha struktur och mål med sin löpning och ha kontrollen över planeringen själv.

Martin

Jag sprang mitt första 50 km-lopp!

Innan jag gick kursen var mitt största problem att jag alltid blev skadad när jag tränade inför ett lopp. Men nu, när jag har lärt mig vikten av lugna pass, hur jag ska äta och hur jag väver in återhämtning/vila i mitt träningsprogram, har jag lyckats vända på det helt. Jag sprang mitt första 50 km-lopp (trail) i år!

Nicole

Känner du dig redo att...

 • Känna dig säker på att du tränar på rätt sätt för dig och dina mål
 • Hålla dig borta från skador och undvika bakslag i träningen
 • Bemästra träningsplanering
 • Förbättra både din uthållighet och din snabbhet
 • Utveckla mental styrka för att kunna hantera utmanande lopp
 • Lära dig vad du bäst stoppar i dig för en maxad prestation
 • Få koll på hur du kombinerar din löpning med en hektisk vardag

DIGITAL KURS

På insidan av The Run Far Formula

Modul 1

Bana din egen väg

Omfamna ditt löparjag och definiera ditt "varför" för att lägga en stabil grund för just din löpning - och säkerställ stadig utveckling och förbättring.

Modul 2

Träningslära 101

Få insidertips, kunskap och effektiva träningsstrategier för att transformera din löpning. Lär dig hemligheterna bakom optimerad träning och bli på det klara med hur mycket just du behöver springa för att nå dina personliga mål.

Modul 3

Allt om återhämtning och alternativträning

Återhämta dig effektivt, förebygg skador och se till att träningen är stimulerande. Bemästra återhämtning, alternativträning, stretching och styrketräning så att du kan bli den löpare du vill bli med enkla, effektiva rutiner.

Modul 4

Träningsplanering är enkelt!

Ta din löpning till nästa nivå, spräng dina gränser och lär dig hur du enkelt sätter ihop ett skräddarsytt träningsprogram åt dig själv med våra lättförståeliga steg-för-steg-instruktioner, och få alla verktyg – lathundar, master lists, diagram, tumregler, you name it – för att kunna göra det om och om och om igen.

Modul 5

Första hjälpen-kit för löparskador

Allt du behöver för att diagnostisera och återhämta dig från de vanligaste löparskadorna - och förhindra att de där småsmärtorna ens blir till regelrätta skador. Plus, få koll på vilken smärta som är en röd flagg och vad du kan springa med och inte.

Modul 6

Fyll på! I vardagen liksom under lopp

Träna och prestera på topp genom att fylla på med rätt sorts energi för dig och din löpning. Plus, få koll på hur du bör lägga upp energiintaget under träning och tävling, inklusive timing och allt från gels och barer till sportdryck och riktig mat.

Modul 7

Bemästra ditt inre

Utveckla sällan skådad mental styrka och självförtroende och få tyst på de negativa rösterna som håller dig tillbaka. Dra nytta av ett positivt tänkesätt för att nå din fulla potential i löparskorna.

“Vad jag behövde för att ta min löpning till nästa nivå” 

- Esbjörn

Få tillgång till The Run Far Formula idag

ENGÅNGSBETALNING OM

2 999 kr

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.

 • 100 % digital onlinekurs - du väljer ditt eget tempo
 • 7 moduler & 27 nedladdningsbara guider
 • Need-to-know träningslära
 • Skapa ditt eget träningsprogram
 • Styrketräning, stretching och skadeförebyggande åtgärder
 • 20-dagars riskfri pengarna-tillbaka-garanti och livstids tillgång

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.Jag tyckte så mycket om kursen! Den var tydlig och perfekt utformad. Nu känner jag att jag kan planera min egen träning inför alla olika distanser, baserat på var jag är i min träning och vilka behov jag har. Efter kursen förbättrade jag min fart/mina tider avsevärt på bara några månader.

- Isabelle


 processen

Hur funkar det?

1.

Välj din betalmetod och genomför din anmälan. Vi accepterar nu både Klarna och Swish!

2.

Få tillgång till kursplattformen Podia och ta del av välkomstmaterialet. 

3.

Börja med kursmodulerna precis när du vill. Allt material är ditt för alltid så det råder ingen stress, men varje modul uppskattas ta ca 1-3 timmar att jobba sig igenom.

4.

Utrusta dig själv med verktygen och kunskapen du behöver för att skapa egna träningsprogram, hålla dig skadefri, äta rätt och upprätthålla motivationen (bland annat).

5.

Uppnå dina mål, igen och igen och igen.Jag rekommenderar kursen till alla som vill springa på ett smartare sätt. 

- Silvia


Testa The The Run Far Formula i 20 dagar med vår 100 % pengarna-tillbaka-garanti!

The Run Far Formula kommer med en 100 % pengarna-tillbaka-garanti. Vår förhoppning är att din löpning kommer att nå nya höjder tack vare de färdigheter du kommer att utveckla med hjälp av kursen. Vi förväntar oss också att du kommer att anstränga dig för att ta till dig materialet. Det är därför som vi ber att få se vad du har gjort för att kunna utnyttja vår 20-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Om du, inom 20 dagar efter anmälan, har gått igenom hela modul 01 och 02 och gjort uppgifterna (tittat på lektionerna, fyllt i arbetsbladen osv.) och känner att kursen inte var en bra match för dig, så återbetalar vi dig kursavgiften på studs.


När du har gått klart kursen
kommer du att ha:

 • Definierat ditt ‘varför’, satt ett inspirerande, utmanande mål och klurat ut exakt hur du ska ta dig dit.
 • Fått stenkoll på de fundamentala principerna inom träningslära + varför de faktiskt spelar roll (… och vad som inte gör det).
 • Lärt dig hur du väver in såväl stretching och styrketräning som alternativträning på ett säkert och effektivt sätt i din träningsrutin.
 • Tagit fram och prickat in din alldeles egna träningsformel (eller din personliga nyckel till framgång, som vi gillar att kalla den).
 • Skapat ett träningsprogram för ditt nuvarande mål OCH lärt dig hur du gör det igen och igen allteftersom dina mål och din livssituation förändras.
 • Utrustat dig med alla nödvändiga kunskapsbitar, tips, tricks och verktyg för att förebygga och, vid behov, komma tillbaka från de vanligaste löparskadorna.
 • Skaffat dig såväl överblick som detaljkunskap vad gäller mat och näring - från måndagsfrukostar till energiintag under lopp - för att ge dig själv de bästa möjligheterna att nå dit du vill.
 • Hittat dina strategier för att hålla motivationen uppe, känna inspiration och förbli… ja, balanserad och hälsosam i knoppen i en värld i stor utsträckning definierad av jämförelser, tider och prestationer alltmedan du satsar mot dina individuella drömmar och mål.

Få tillgång till The Run Far Formula idag

ENGÅNGSBETALNING OM

2 999 kr

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.

 • 100 % digital onlinekurs - du väljer ditt eget tempo
 • 7 moduler & 27 nedladdningsbara guider
 • Need-to-know träningslära
 • Skapa ditt eget träningsprogram
 • Styrketräning, stretching och skadeförebyggande åtgärder
 • 20-dagars riskfri pengarna-tillbaka-garanti och livstids tillgång

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.

Träffa dina coacher

Hej! Vi heter Sophia och Michael Miracolo och är en svensk-amerikansk duo med förkärlek för löpning. Vår resa har bjudit på tusentals mil utmed vägar, längs stigar och över bergstoppar, ibland med siktet inställt på pallplatser och ibland krigandes mot våra inre demoner. Längs vägen har vi utvecklat våra egna träningsmetoder och lärt oss många värdefulla läxor, och vår passion för löpningen ledde oss så småningom fram till att vi blev coacher. Att få hjälpa andra mot deras löparmål - samtidigt som de navigerar livet i övrigt - är något av det roligaste, mest ärofyllda som finns.

Sophia och Mike

Sagt om kursen...

Martin

En heltäckande kurs som passar alla löpare! Väldigt sunda värderingar och förhållningssätt till löpning! Ett bra steg på vägen till en mer hållbar löpning på lång sikt!

Hanna

Jag kunde under sommaren spring allt längre, distanser som kroppen inte klarat på typ 10 år. Det hela toppades med årets mål, BAMM50, som jag prestationsmässigt är väldigt nöjd med men framför allt inga skadekänningar!

Esbjörn

Jag har lärt mig enormt mycket och är glad över att jag kan gå tillbaka till materialet och repetera när jag vill. Hur jag gör säker volymökning, hur jag kan lägga upp en vecka för att hålla mig till 80/20, vilken volym jag bör satsa på för olika måldistanser är några av de områden jag lärt mycket av.

Jag har lärt om mig själv och det har blivit väldigt transparent med hjälp av training sheetet. Jag har varit övertränad tidigare och jag ser tydligt nu varför.

Catherine

Innan jag gick kursen hade jag ett mål om att springa mitt första 50 km-lopp, men upplevde det som svårt att få in träningen i familjelivet samt öka på volymen utan att bli skadad. Nu vet jag hur träningsprogram fungerar! Jag älskar blockträningskonceptet och 80/20-regeln.

Jag rekommenderar kursen utan minsta tvekan. Modulen som förklarar hur man skriver sina egna träningsprogram står ut som den allra bästa, men förutom den så ryms det otroligt mycket lättförståelig kunskap däri, om t.ex. de olika trösklarna (aerob, laktat), energiintag och mentala strategier.

Jag tyckte så mycket om The Run Far Formula! Videopresentationerna är precis lagom långa och alla moduler var späckade med information. Jag har inte bara blivit supermotiverad att fortsätta med min löpning utan har också fått alla verktyg som jag behöver för att kunna skriva mina egna träningsprogram inför framtida ultralopp som jag är sugen på att delta i, som fungerar för mig och mitt hektiska familjeliv. Stort tack, Sophia och Michael!

Nicole

Innan jag gick kursen var mitt största problem att jag alltid blev skadad när jag tränade inför ett lopp. Men nu, när jag har lärt mig vikten av lugna pass, hur jag ska äta och hur jag väver in återhämtning/vila i mitt träningsprogram, har jag lyckats vända på det helt. Jag sprang mitt första 50 km-lopp (trail) i år!

Kursen gör det enkelt att individanpassa ens träning utan att behöva leta efter en coach. Slösa inte mer tid på att googla och läsa alla böcker som finns. Kursen innehåller allt du behöver på ett och samma ställe, och du väljer dessutom studietakten. Jag kunde inte rekommendera kursen mer.

Philip

Genom kursen fick jag många lättförståeliga exempel på hur olika träningsveckor kan se ut och hur dessa kan utformas så att de stämmer överens med ens mål, och så lärde jag mig hur man planerar sin träning med avseende på vilodagar, träningsblock, nedtrappning inför lopp och återhämtning efteråt.

När jag nu planerar min träning i dess olika block använder jag det verktyg vi fick från kursen. Jag visste ju att intervaller var viktiga men kursen gav mig nya ögon på vilka typer av pass det finns och hur de samverkar med alla andra pass jag ska få till. Kursen är så enkel att följa, och så finns det hela tiden ett underliggande pepp från kursledarna - att de tror på en som löpare skiner verkligen igenom.

Silvia

Före kursen hade jag inte en god kunskapsgrund eller struktur kring min träningsplanering - och avsaknaden av förbättring/utveckling var frustrerande.

Kursen bringade klarhet inom SÅ många områden - områden som jag tidigare bara hade snuddat vid men inte riktigt förstått eller kunnat implementera, som till exempel hur man planerar sin träning på ett balanserat och (lagom) progressivt sätt och hur man lägger till fartpass.

Nu, efter kursen, vet jag precis hur jag planerar min träning så att den passar in med livet i övrigt och bibehåller en bra balans i alla avseenden. Tempot, detaljnivån och bredden på materialet var perfekt, och även de lite mer invecklade bitarna - som t.ex. tränings- och näringslära - var lätta att ta till sig. De nedladdningsbara PDF-guiderna är så praktiska att ha nu.

Linn

Jag behövde en nytändning i löpningen och ville lära mig hur jag skulle få till en bra balans i träningen. The Run Far Formula gav mig så många verktyg (jag älskar planeringsverktyget!) för att kunna bygga upp ett träningsprogram som passar en själv och för att kunna nå sina mål.

Jag uppskattade formatet att både få en genomgång via en presentation och det viktigaste summerat i pdf-format som det enkelt går att gå tillbaka till. Mitt mål efter kursen var att springa KIA Fjällmaraton 45k med en bra känsla i kroppen, och det uppnådde jag! Jag hade en bra känsla i kroppen under hela loppet, full med energi vilket gjorde att jag både kunde njuta och ta i.

Kristen

Innan jag gick kursen använde jag en träningsapp. Jag stirrade mig blind på vad den sa åt mig att göra och rackade ner på mig själv om jag inte lyckades genomföra varje pass enligt appens direktiv. Efter att ha dragit på mig flera skador - och heller inte sett förbättringen som jag hade verkligen hade hoppats på - så började jag implementera det vi lärde oss i modulerna.

The Run Far Formula fick mig att se och förstå vad jag personligen behövde göra i min träning baserat på min förmåga, och kanske viktigast av allt, att lyssna på min kropp. Jag kan nu njuta av min löpning, undvika skador och faktiskt utvecklas och bli bättre.

Få tillgång till The Run Far Formula idag

ENGÅNGSBETALNING OM

2 999 kr

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.

 • 100 % digital onlinekurs - du väljer ditt eget tempo
 • 7 moduler & 27 nedladdningsbara guider
 • Need-to-know träningslära
 • Skapa ditt eget träningsprogram
 • Styrketräning, stretching och skadeförebyggande åtgärder
 • 20-dagars riskfri pengarna-tillbaka-garanti och livstids tillgång

Psst... Har du friskvårdsbidrag? Perfekt! Det kan du använda som betalning för hela/delar av kursen.

FRÅGOR? DE BESVARAR VI HÄR!

Hur skiljer sig kursen från ett vanligt träningsprogram?

Ah, bra fråga. The Run Far Formula är inget träningsprogram, till att börja med. Istället är det en komplett guide till att bli en bättre löpare med dig själv som din coach - oavsett mål och livssituation, nu och i framtiden. Vi lär dig därför hur du skapar ett träningsprogram, undviker skador, håller motivationen uppe och vad du faktiskt behöver göra i din träning för ditt specifika mål.

Vi kommer att ta dig i handen och leda dig steg för steg genom videolektioner, arbetsblad att fylla i och prick alla nedladdningsbara PDF-resurser som du kan tänkas behöva för att komma dit du vill komma med din löpning.

Till skillnad från ett generiskt träningsprogram så kommer vi att ge dig alla verktyg som du behöver för att sätta ihop ett själv - men inte bara det. Kursen omfattar också allt du behöver för att faktiskt följa programmet, undvika skador och känna dig motiverad längs vägen. 

Kursen innehåller 7 kursmoduler, 35 videolektioner och 27 nedladdningsbara guider och liknande, vilket du får tillgång till direkt när du anmäler dig.

Vad menar ni med “far” The Run Far Formula?

Den här frågan får vi ofta, och vi brukar svara att “far” är relativt. Vi vill att du testar dina gränser och upptäcker att du kan springa längre och tuffare än du trodde var möjligt. “Längre” kan sluta med en trail-halvmara eller 100 miles - vilket det blir spelar ingen större roll. Med det sagt, så är kursen särskilt lämpad för de som vill springa trail- och ultralopp, från halvmaraton och uppåt distansmässigt.

Jag känner mig klart överväldigad när jag ser allt jag ska försöka lära mig och genomföra som del av kursen. Är ni säkra på att jag klarar av det?

Tveklöst! Och vi är här för att se till att du gör det! Medan vi inte kommer hålla dig i handen rent fysiskt så har vi noggrant och med mycket omsorg utformat kursinnehållet så att lärandet känns kul och aldrig någonsin bli en börda.

Varje modul tar ca 1-2 timmar att gå igenom, och du väljer själv hur snabbt du vill beta av hela kursen. Du kan börja jobba mot ditt mål direkt och ha en komplett träningsplan redo att omsätta i praktiken när du har gått igenom de fyra första modulerna.

Vi har också haft mängder med deltagare som tagit ordentligt med tid på sig med materialet och gjort lite här och där när livet tillåtit. Hela kursen är din för alltid så valet är helt och hållet ditt.

Vi har noll tvivel att du kommer fixa det!

Måste jag vara en erfaren löpare för att dra nytta av kursen?

Nej, inte alls! Det enda som spelar någon roll är att du tycker om löpning och vill fortsätta göra det.

Vilka är hjärnorna bakom The Run Far Formula? Och hur vet jag om jag kan lita på deras expertis och erfarenhet?

En befogad fråga! Vi är ett gift svensk-amerikanskt par tillika passionerade löpare och löparcoacher, och extremt pepp på att få andra löpare att ta kontroll över träningen och uppnå alla mål och drömmar som de har.

Under våra år som coacher har vi insett att personlig coaching inte är ekonomiskt möjligt för de allra flesta av oss, men också att många löpare vill mer än bara bli tillsagda vad de ska göra - de vill faktiskt förstå mer av processen bakom framgång.

Och det är precis det som gjorde att vi ville skapa den här digitala kursen - för att helt enkelt kunna erbjuda ett alternativ som ger all kunskap, alla tips och tricks, alla verktyg och all stöttning som du behöver… men utan att du går i personlig konkurs.

Alla filosofier och metoder som presenteras i kursen är väl beprövade. Vi har baserat vår egen träning på dessa system i många år vid det här laget, och detsamma gäller vår personliga coaching. Det har lett till mängder med korsade mållinjer från 10k till 100 miles, pallplatser, vinster och framförallt många, många leenden längs vägen - för oss, våra adepter och våra kursdeltagare.

Går det att ångra sig?

När du anmäler dig har du vår pengarna-tillbaka-garanti i ryggen. Vi vill inte att du ska sitta med en räkning att betala för något som du faktiskt inte upplever är rätt för dig.

Det betyder att du får 20 dagar till att testa på kursen innan du behöver fatta ditt slutgiltiga beslut. Om du har gjort jobbet (detaljer här) och bestämmer dig för att kursmaterialet inte är något för dig så är det bara att hojta till och så får du pengarna tillbaka.

När jag går med i The Run Far Formula, får jag omedelbar tillgång till alla moduler och lektioner?

Ja! Du får tillgång till allt material direkt efter att du har anmält dig, och det är ditt för alltid.

Jag vill bara lära mig mer om löpning och har inget särskilt mål i åtanke. Måste jag ha det?

Verkligen inte! Vi välkomnar alla löpare med en aptit på att lära sig mer om sporten vi alla älskar så mycket. Det finns ändlöst med matnyttigt innehåll att ta del av även utan ett mål - t.ex. insikter kring hur du håller dig skadefri, blir eller förblir mentalt stark, bör äta och planera din träning så att den gynnar dig på absolut bästa sätt. Du kanske också kommer att bli inspirerad att faktiskt sätta ett mål (kom ihåg, det behöver inte handla om lopp!) när du väl går kursen och får ta del av drömmarna och äventyren som övriga deltagare längtar efter att förverkliga.

Kursinnehåll:

Modul 01: Bana din egen väg

 • Introduktion
 • Lektion 01: Vem är du som löpare?
 • Lektion 02: Att föra träningsdagbok
 • Lektion 03: Adjöss and goodbye, löparmyter
 • Träningsdagboken/planeringsverktyget 

Modul 02: Träningslära 101

 • Lektion 01: Grundläggande humanfysiologi
 • Lektion 02: En närmare titt på olika sorters löppass
 • Lektion 03: Träningsmetodik
 • Lektion 04: En träningsvecka i detalj
 • Lektion 05: Målspecifik planering
 • Arbetsblad inför träningsprogram

Modul 02: Träningslära 101

 • Lektion 01: Grundläggande humanfysiologi
 • Lektion 02: En närmare titt på olika sorters löppass
 • Lektion 03: Träningsmetodik
 • Lektion 04: En träningsvecka i detalj
 • Lektion 05: Målspecifik planering
 • Arbetsblad inför träningsprogram

Modul 03: Allt om återhämtning och alternativträning

 • Lektion 01: Återhämtning
 • Lektion 02: Optimerad återhämtning
 • Lektion 03: Alternativträning
 • Lektion 04: Stretching
 • Lektion 05: Styrketräning

Modul 04: Träningsplanering är enkelt!

 • Lektion 01: Vikten av ett träningsprogram
 • Lektion 02: En snabbrepetition av de fyra grundpelarna
 • Lektion 03: Grund, specificitet, nedtrappning och återhämtning
 • Lektion 04: Hur du skriver ett träningsprogram
 • Lektion 05: Exempelprogram för olika mål och löpare

Modul 05: Första hjälpen-kit för löparskador

 • Lektion 01: Introduktion till smärta och skador
 • Lektion 02: ITB-syndrom, benhinneinflammation, plantar fasciit och hälseneproblem
 • Lektion 03: Stressfraktur, stukad fotled, muskelbristning och sjukdom
 • Lektion 04: Hur vi håller huvudet i schack och återvänder till löpningen

Modul 06: Fyll på! I vardagen liksom under lopp

 • Lektion 01: Introduktion
 • Lektion 02: Grundläggande näringslära
 • Lektion 03: Applicerad idrottsnutrition
 • Lektion 04: Att äta som en idrottare
 • Lektion 05: Näringstiming och energi under tävling

Modul 07: Bemästra ditt inre

 • Lektion 01: Motivation
 • Lektion 02: Negativitet och sociala medier
 • Lektion 03: Motivationsdippar och bristande självförtroende
 • Lektion 04: Loppstrategier och taktiktricks
 • Lektion 05: Hållbarhet i löparskorna

Bonusmaterial

 • Restorative Yoga
 • Strength Yoga
 • 9 löpskolningsövningar för en bättre löpform
 • Tio kombinationspass platta intervaller/backe