Personlig coaching


Vi erbjuder personlig coaching som är helt och hållet individanpassad. Här finns inga mallar och här trycks det aldrig på copy-paste - istället skriver vi omsorgsfullt träningsprogram till våra adepter baserat på kort- och långsiktiga mål, livssituation, träningsbakgrund, styrkor och svagheter. Flexibilitet och lyhördhet präglar vår coaching, så även om listan nedan beskriver vad som generellt ingår så ser varje adept-coach-relation olika ut. Ibland blir det ett faktiskt 4-veckorsschema, men lika ofta blir det något annat - för plötsligt kom sjukdom, skollovslediga barn, familjesemester, prestationsångest, stress eller något annat i vägen. Vi coachar människor, kort och gott, och då tycker vi att det säger sig självt att ett flexibelt upplägg vinner alla dagar i veckan.

… med det sagt, vilka människor coachar vi då? Kravlistan är tämligen kort: du tycker om att springa och du vill förmodligen springa snabbare, längre eller på ett annat sätt än tidigare. (Extra plus om du har humor också.) Kanske blickar du mot din första fjällmara. Kanske din första ultra. Kanske har du ett ambitiöst tidsmål på någon viss distans. Kanske vill du komma igång med löpning för allra första gången. Kanske är du på väg tillbaka efter graviditet och förlossning. Kanske är du erfaren som få men söker en nytändning. Historierna är lika många som löparna - vilken är just din?

Vi väljer således omsorgsfullt vilka vi coachar, och vill att du väljer oss lika omsorgsfullt.

I nuläget åtar sig Sophia fler nya adepter än Mike, med anledning av andra åtaganden och vårt familjeliv, men vi har båda lediga platser. Vi coachar sällan som en duo, även om det kan förekomma också.

Vad ingår:

  • Detaljerade träningsprogram inkl. all löpning samt styrketräning, rörlighet, stretching och liknande baserat på önskan och behov. Dessa utfärdas oftast för 4 veckor i taget, men det justeras ofta pga. livet.
  • Ett längre samtal (30-50 min, vanligtvis) var 4:e vecka där vi utvärderar träningen, bollar tankar, planerar för framtiden och stämmer av läget i både kropp och knopp.
  • Tillgänglighet så gott som jämt via sms/mejl för frågor, hjälp, hejarop och så vidare.
  • Tips och råd vad gäller kost och energiintag i både vardagen och under träning/tävling.
  • Rådgivning kring lopp, en längre tävlingssäsong och lämpliga målsättningar.
  • Resurser i form av t.ex. instruktionsfilmer och guider från vårt digitala bibliotek.
  • Tillgänglighet så gott som jämt via sms/mejl för frågor, hjälp, hejarop och så vidare.

Pris: 1995 kr/månad inkl. moms (ingen bindings- eller uppsägningstid)

Ovan utgör basen för vår coaching, men när allt kommer omkring ser det olika ut för alla adepter.

Det som däremot alltid finns närvarande… är just närvaron. Vi kan namnen på alla våra adepters eventuella barn och partner. Vi vet vem som behöver hjälp att vara snäll mot sig själv och vilka handbromsar vi ibland måste dra i. Vi har stenkoll på vem som jobbar med vad, vad livet omkring innehåller och varifrån drivkraften att träna mycket faktiskt kommer.

För vi coachar ju människor. Härliga, roliga, målmedvetna och alldeles fantastiska människor, till och med. Kanske vill du också bli en del av vårt team? Mejla oss på hej@runfar.se och berätta vem du är och vad du söker, så hör vi av oss så snabbt vi bara kan!


Om personlig coaching känns för kostsamt, för omfattande eller bara inte som det du söker så erbjuder vi andra alternativ som är mer skräddarsydda än våra träningsprogram men mindre avancerade (och billigare) än att anlita en personlig coach. Det kan t.ex. handla om ett individuellt träningsprogram utfärdat för en längre tid och med mindre löpande kontakt. Hör av dig till oss på hej@runfar.se och berätta vad du söker, så kommer vi med ett förslag!